OCI Punchout koppeling / roundtrip

 

Wat is een OCI Punchout koppeling?

OCI staat voor Open Catalog Interface en is bedacht door SAP. Een OCI Punchout koppeling geeft de koper de mogelijkheid om vanuit een eigen ERP systeem of e-procurement platform de catalogus van de leverancier te bekijken. De koper kiest de leverancier en maakt een uitstapje naar de webshop van de leverancier door middel van een automatisch login; de zogenoemde OCI url met username en password. De producten worden vervolgens gekozen en vervolgens wordt de kostenplaats ingevuld en het afleveradres gekozen. De order wordt vervolgens niet afgrond maar geëxporteerd naar de klant door middel van een XML of cXML bericht. OCI vereist dan een return url. De return url wordt veelal HOOK_URL genoemd. Hierdoor weet het systeem van de klant dat het om een online inkooporder (e-procurement) gaat en welke leverancier daar bij hoort.

Met een OCI Punchout koppeling heeft u nog geen order ontvangen

Door een OCI Punchout koppeling beschikbaar te stellen heeft u nog geen order ontvangen. Er zijn meerdere varianten mogelijk zoals een e-mail met PDF/CSV/XML als bijlage. Afhankelijk van het aantal orders en orderregels kan het interessant zijn om de orders elektronisch via XML te ontvangen. Op die manier ontlast u de verkoop binnendienst of order entry. Om de order via XML te ontvangen moet er een “mapping” worden gemaakt zodat de communicatie tussen de 2 systemen goed verlopen. De order zelf wordt ontvangen via een onbeveiligde FTP server, een beveiligde sFTP of FTPs verbinding, webservice of VPN verbinding. Vaak geeft de klant de voorkeur aan maar in alle gevallen is een setup noodzakelijk.

 

OCI punchout en integratie met de klant

NextProject heeft meerdere OCI koppelingen gerealiseerd voor verschillende ERP systemen en e-procurement platformen. Recente projecten: OCI catalogus  benadering vanuit SAP SRM (Supplier Relations Management), vanuit Microsoft Dynamics AX (voorheen Axapta), Microsoft Dynamics NAV en ACTO ERP. Daarnaast zijn er vele koppelingen gerealiseerd met TBLOX, GHX, eSIZE, ProActive, Axxerion, ProCare, Proquro, Inconto en nog veel meer. Bent u benieuwd hoe wij uw B2B webshop kunnen koppelen met OCI functionaliteit of heeft u hulp nodig bij het opzetten van een OCI punchout koppeling? Neem contact op.

 

Heb ik OCI Punchout of Punchout nodig?

Gebruikt u Oracle als ERP systeem dan heeft u géén OCI Punchout maar maakt u gebruik van Punchout. Oracle werkt wel met hetzelfde berichtenformaat XML maar met een andere berichtenstandaard namelijk XML OAG en staat voor Open Application Group. Oracle gebruikt iProcurement als inkoopmodule en is onderdeel van de Oracle E-business Suite. Vanuit deze module wordt Punchout gebruikt. Naast deze Punchout bestaat er ook OCI Punchout en is bedacht door ERP ontwikkelaar SAP. Deze variant wordt hierboven omschreven.

 

Projecten gerealiseerd

  • OCI Punchout met Dynamics AX
  • OCI Punchout met Axapta
  • OCI Punchout met Dynamics NAV
  • OCI Punchout met Magento
  • OCI Punchout met SAP
  • OCI Punchout met Tblox/ProActive/Inconto
  • OCI Punchout met GHX/Proquro/Axxerion
  • OCI Punchout met ACTO/DigiInkoop

Direct contact

Heeft u een vraag over de OCI Punchout koppeling, wilt u eens sparren over dit onderwerp of wilt u met ons samenwerken?

telefoon 0495 54 99 99

Contactformulier

Bel mij terug